Taito

Taito - ammatillinen kuntoutuskurssi

Kenelle

Taito-kurssit ovat tarkoitettu 18-60-vuotiaille henkilöille, jotka tarvitsevat kuntoutuksellista tukea työllistymiseen, koulutuksen käynnistymiseen, ammattialan vaihtamiseen tai syrjäytymisen ehkäisemiseen. Työkykysi voi olla alentunut, mutta haluat päästä työelämään tai löytää sopivan opiskelualan. Kurssille valitaan 10 kuntoutujaa.

Kurssin sisältö ja toteutus

Kurssi muodostuu ryhmämuotoisesta ohjelmasta, jota on yhteensä 28 vuorokautta ja se toteutuu Summassaaressa joko avomuotoisina päiväkäynteinä tai majoittuen hotellissa. Ryhmäohjelman lisäksi päivät koostuvat ammattilaisten yksilökäynneistä, pienryhmätyöskentelystä sekä erilaisista harjoitteista.

Työharjoittelun pituus on 70 vuorokautta, joka toteutetaan kahdessa harjoitteluosassa ulkopuolisessa yrityksessä. Kurssi kestää n. 12 kuukautta, jonka aikana on myös 2 - 4 yksilöllistä käyntikertaa.

TAITO-kurssin moniammatilliseen työryhmään kuuluvat lääkäri, psykologi, työelämän asiantuntija ja sosionomi/sosiaalityöntekijä. Muita kuntoutuskurssin henkilöstöön kuuluvia erityistyöntekijöitä ovat: fysioterapeutti, opettaja, sairaanhoitaja ja toimintaterapeutti.

Hakeminen TAITO-kurssille

1. Hakeudu omalle lääkärillesi, joka kirjoittaa sinulle B-lausunnon

2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU101. 

3. Lähetä paperit Kelaan

Lataa KU101-lomake tästä.

Otathan yhteyttä, niin autamme TAITO-kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä!

Janne Turunen
kuntoutuspäällikkö
puh. 043-8257128