Lumperon kesäteatterissa JÄNIKSEN VUOSI

 Arto Paasilinnan klassikkoromaanin uusi tuleminen

Jäniksen vuosi on suomalainen merkkiteos. Vuonna 1975 ilmestynyttä romaania on käännetty yli kahdellekymmenelle kielelle ja tarina jäniksen kanssa metsään katoavasta Vatasesta on osa suomalaista kollektiivista tajuntaa.
Sillä kukapa ei olisi joskus miettinyt heittävänsä hanskat tiskiin byrokratian ja yhteiskunnan lakien sekä normien kanssa? Kukapa ei olisi joskus haikaillut jättävänsä kaiken ja karkaavan uusille laduille? Kukapa ei sillöin tällöin kaipaisi luonnon rauhaan ilman vastuita ja velvollisuuksia?
Suomalaisten huippudramaturgien Kristian Smedsin, Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen dramatisoimassa 2010-luvun Jäniksen vuodessa lähdetään liikkeelle alkuperäisen romaanin tematiikasta, mutta heilahdetaan omalakiseen verbaali-ilotulitukseen tämän ajan haasteiden keskelle.
Kesällä Lumperon rannassa on luvassa hulvatonta komiikkaa, tiukkaa yhteiskunnallista vääntöä, älyttömyyksiin saakka lentelevää läppää sekä takuuvarmaa nauruterapiaa.

Tule kokemaan oma jäniksen vuotesi reilussa kahdessa tunnissa.

Esityksen ohjaa Pasi Saarinen
Esityspaikka: Lumperon Kesäteatteri, n 4 km Summassaaresta
Katettu katsomo

Esitykset: keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 19
lauantaisin klo 16 ja sunnuntaisin klo 14

Elokuussa: ke 9.8., la 12.8. YÖNÄYTÖS KLO 21
la 26.8. Suomi 100-näytös klo 16


Teatteriyö 69 € / hlö - sis. majoituksen 2 hh, teatterilipun, aamiaisen ja kylpylän käytön. Ruokailu buffet-pöydästä á 18 €.

€ / hlö / vrk

69

Teatterikoneen kantaesitys INVENTAARIO

Inventaario on näytelmä vanhempien ja lasten välisestä suhteesta. Terttu käy velvollisuudesta hoitamassa vanhaa ja sairasta isäänsä sairaalassa. Isä on viljellyt koko ikänsä ilkeitä sanoja, tahallaan tai tajuamattaan. Inventaario on tarina hetkestä, jolloin meidän on pakko tehdä inventaario elämästämme. Jos emme ole jakaneet rakkautta ja huolenpitoa ympärillemme, voimmeko olettaa saavamme sitä takaisin?

Näytelmä saa ensi-iltansa tiistaina 19.9.2017 Summassaaressa. Näytelmän on käsikirjoittanut Sanna Ryynänen ja sen ohjaa Kirsi Sulonen. Lavalla nähdään Teatterikoneen näyttelijät Annu Sankilampi ja Jussi Helminen.

Esitysajat:
ensi-ilta ti 19.9., klo 19
ti 26.9., klo 19
ti 3.10., klo 19

Esityspaikka Summassaaren ravintolasali. Lipun hinta 16 €/ hlö.

Teatteriyö 65 € / hlö sis. maj. 2 hh, lippu, aamiainen ja teatteri. 

€ / hlö / vrk

69