Kuntopolut, ladut

Summassaari on luonnonystävän paikka ja voit ulkoilla upeissa maisemissa kaikkin vuodenaikoina. Lähiseudulla Pyhä-Häkin ja Salamajärven kansallispuistot sekä muita luontokohteita esim. Julmat Lammet ja Kulhanvuori.

Hotellin vierestä lähtevät kuntopolut 1,5 km (valaistu), 3 km ja 5 km. Kuntoa voit testata myös treeniportaissa, jossa on komeat 152 askelmaa. Treeniportaiden juureen on valmistunut myös ulkokuntoilualue, jossa on voimaköydet, leuanvetotanko, leka ja hyppylaatikko.
Kuntopolut toimivat talvisin perinteisen tyylin hiihtolatuina. Latuja ajetaan tilanteen mukaan myös jäälle. Summassaaresta on yhdyslatu Paavonrinteille, jossa lisää luistelu- ja perinteisentyylin latuja. Paavonrinteet sijaitsevat n. 4 km hotellilta. Paavonrinteillä pääset myös laskettelemaan; valaistuja rinteitä 5 kpl, rinnepituus 70-700 m, hissejä 2 kpl, street ja reilit, lumetuslaitteet ja suksivuokraamo.

Talvisiin harrastuksiin voit vuokrata meiltä lumikenkiä ja potkukelkkoja. Pihapiirissä talvisin pulkkamäki; pulkkia ja liukureita lainattavana.

Saarisuunnistus & frisbeegolf 

Suosikki lajit – kokeile sinäkin!

Saarisuunnista Summassaaresta ja etsi kartan avulla merkityt 15 rastia. Rasteilla valkokärkinen paalu, jossa kirjain. Myös ”tyhjiä” paaluja saattaa löytyä rasteilta. Muodosta maalissa kirjaimista vihjeen avulla sana. Saaressa on myös useita Geokätköjä – tule etsimään!

Meillä on myös 9-korinen frisbeegolf rata upeissa maisemissa. Kusiaismäen ulkoilukeskuksessa (4 km) löytyy 20 väyläinen rata.

Järvisuomea parhaimmillaan

Nauti upeista järvimaisemista

Hotelli sijaitsee saaressa, jota ympäröi kaunis järvi Summanen. Järvestä saat iloa kaikkina vuodenaikoina: veneile, melo kanootilla, kalasta, ui, hiihdä, luistele…

Kierrä vaikka koko saari, matka n 10 – 12 km. Soutuveneitä ja intiaanikanootteja vuokrattavana.
Summasjärvi on kalaisa järvi – kokeile kalaonneasi! Rannalla upea nuotiopaikka. Varaa omalle porukalle tunnelmatulet ja makkarat.