Haikankärki - upea luontokohde aivan hotellin vieressä

Hotellin pihasta lähtee mahtava maisemareitti, joka kulkee korkealla harjun päällä. Hengähdä hetki ja nauti upeasta maisemasta kaikkina vuodenaikoina.

Haikankärki on Summassaaressa sijaitseva kapea niemenkärki, joka on luonnonsuojelualuetta sekä suosittu retkeily- ja lintubongauskohde. Hotellin pihasta lähtee mahtava maisemareitti, joka kulkee korkealla harjun päällä. Haikankärjen polulla näet, miten sykähdyttävä maisema voi olla. Kuljet korkean harjun päällä, mäntyjen ja kummallakin puolella avautuvan järvimaiseman keskellä.

Kivikauden kylässä (1 km Summasaaresta) koko voit lähteä aikamatkalle 5000 vuoden taakse. Näet kivikauden ihmisten käyttämiä työkaluja ja heidän asumuksiaan ympäri maailmaa. Voit itsekin kokeilla ruuhella melomista ja kivikirveen käyttöä. Muinais- ja luontopolulla näet aitoja muinaisjäännöksiä, mm. pyyntikuoppia. Kivikauden kylä avoinna kesäaikaan.

Muinaispolku on useiden muinaisjäännöksien sivuitse viety polku, jolla on pituutta noin 2 km. Polun varrella esitellään maastossa olevia kohteita ja kerrotaan havainnollisten tietotaulujen avulla esihistorian eri aikakausista ja aiheista.

Luontopolun opastetaulut esittelevät alueen eläimistöä ja kasveja, innostavat villiyrttien ja ruokasienten keruuseen sekä kertovat luonnonsuojelusta ja antavat vinkkejä ympäriystävällisiin arjen valintoihin. Polun varrella on myös muutamia tehtävätauluja, joissa pääsee testaamaan osaamistaan. Noin 2 km mittainen polku kulkee läpi koivuja kasvavan entisen pellon, rehevän lehtomaisen rantametsän, liito-oravan asuttaman kuusikon sekä harjumännikön.